Boekpresentatie 31 mei:

Hein-Anton van der Heijden bezoekt het IVM om zijn nieuwste boek te presenteren genaamd ‘Na het neoliberalisme – klimaatverandering, sociale bewegingen en politiek’ (in Dutch only).

05/17/2018 | 4:43 PM

Als onderdeel van de Amsterdam Earth System Governance (ESG) labs en in samenwerking met het Environmental Humanities Center (EHC) van Vrije Universiteit, organiseert de Environmental Policy Analysis afdeling van het IVM een speciale sessie op donderdag 31 mei. Hein-Anton van der Heijden zal IVM bezoeken om zijn nieuwste boek te presenteren: Na het neoliberalisme – Klimaatverandering, sociale bewegingen en politiek. Dit boek verscheen in april 2017 en geeft op een zeer verhelderende wijze een inzicht in het dominante neoliberale perspectief waarmee we niet alleen naar de wereld, maar ook naar oplossingen voor klimaatverandering kijken. Voor een uitgebreidere beschrijving volg deze link.  

Hein-Anton van der Heijden was tot 2016 werkzaam als Universitair Hoofddocent aan de afdeling Politicologie van de Universiteit van Amsterdam. Hij onderzocht voornamelijk sociale bewegingen, met name de milieubeweging, waarover hij uitgebreid heeft gepubliceerd (google scholar). Naast het boek Na het neoliberalisme schreef hij het Handbook of Political Citizenship and Social Movements (2014), waarin hij de individuele en collectieve dimensie van politiek engagement samenbracht. Ook verscheen in 2010 het boek Social movements, public spheres and the European Politics of the Environment - Green Power Europe? waarin hij analyseert hoe de Europese milieubeweging probleemdefinities en oplossingsstrategieën beïnvloedt op het gebied van biodiversiteit en klimaatverandering et cetera. Behalve politicoloog is Van der Heijden ook romanschrijver: in 2017 verscheen zijn derde roman genaamd Waar ze was; in Van Goghs sporen.

Wanneer: Donderdag 31 mei, 12.00-13.00 uur

Waar: IVM-VU, WN-gebouw C-541/543

Omdat het boek in de Nederlandse taal is geschreven, zal de presentatie in het Nederlands zijn. Het vooraf lezen van het boek zal natuurlijk de discussie ten goede komen, maar dit is zeker geen vereiste. We hopen velen van jullie te mogen verwelkomen!